Вчера, 24 май, след продължително боледуване на 83-годишна възраст почина Тина

...
Вчера, 24 май, след продължително боледуване на 83-годишна възраст почина Тина
Коментари Харесай

Какви са причините за смъртта на Тина Търнър

Вчера, 24 май, след продължително боледуване на 83-годишна възраст умря Тина Търнър. Тя посрещна последните си дни умерено в дома си в Швейцария, се споделя в формалното изказване от нейния екип. А новината за гибелта й натъжи почитателите по целия свят.
 Тина Търнър на 83
Тина Търнър в 22 обстоятелството

Защото някой през днешния ден има рожден ден

Тя обаче не е особена изненада, тъй като в последните години кралицата на рока страдаше от редица болести. Конкретна причина за гибелта й не е обявена, тъй като очевидно е цялост от много фактори.

Търнър прекара инсулт през 2013 година, бореше се с рак на червата, бъбречна непълнота и хипертония. А след връзката и раздялата си с Айк Търнър тя по този начин и не съумя да се оправи с посттравматичното стресово разтройство, което също й пречеше да води естествен метод на живот.

В своите записки певицата описа и за кошмарния момент, в който е осъзнала, че получава инсулт, както и за компликациите след него. Говори и за своята фамилна обремененост от високо кръвно налягане, което й основава компликации в всекидневието. А неправилното лекуване е довело и до проблемите с бъбреците след това. 

Те стартират да работят на едвам 5% и се постанова да премине курс хемодиализа, да за може положението й да се възстановява. А през 2017 година нейният втори брачен партньор Ървин Бач става и неин донор, с цел да може да бъде осъществена трансплантация.
 Снимка 596431

През 2016 година Търнър получава и диагнозата рак на червата. Открит е в ранен етап, минава нужната интервенция, само че по този начин и не излиза наяве дали съумява изцяло да се излекува от него. А след всички болести и лекувания стартира да получава световъртежи и нарушавания във вестибуларния уред.

В началото на месец март в профила си в Instagram Търнър още веднъж приказва за своята бъбречна непълнота и за връзката й с нелекуваната дълги години хипертония. И самата тя се дефинира за отговорна, че се е сложила пред " голяма заплаха " като не е взела диагнозата си задоволително съществено.

" Бъбреците ми са жертва на това, че не осъзнавах, че високото ми кръвно налягане трябваше да се лекува с стандартна медицина ", написа Търнър. " Изложих се на огромна заплаха, като отхвърлих да се изправя пред действителността - че нуждая се от ежедневна, доживотна терапия с медикаменти ", осъзнава грешката си тя.

Кралицата на рока продължава с признанията и твърди, че прекомерно дълго е считала тялото си за " недостижим и нерушим бастион ". Я изявление за Guardian през април пък споделя, че не се опасява от гибелта, а остаряването приема като част от приключението, наречено живот, и се любува на всеки ден, напомня Daily Mail.
 Тина Търнър, Рони Търнър и новината за гибелта на сина на певицата
Тежката загуба на Тина Търнър

С кого се сбогува певицата

Каквато и да е повода за гибелта на Тина Търнър, през днешния ден приказваме за нея с почитание и удивление към живота й и всичко, което е постигнала в него. Тя остава образец за подражателство на мнозина и един от скъпите уроци, които можем да научим от нея, е да обръщаме задоволително внимание на здравето си, и то в точния момент.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР